13-14 травня 2014 року на базі Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв і Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії «Кухар».  

В конкурсі взяли участь учні з 17 професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області: Баштанського, Арбузинського, Доманівського, Казанківського, Кривоозерського, Єланецького, Снігурівського та ін. районів та п’яти училищ міста. 

 Першого дня учасників та гостей конкурсу на урочистому відкритті гостинно вітали в своєму навчальному закладі педагогічний колектив та студенти Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв. 

 Відкрила конкурс Каськова Ганна Леонідівна, заступник директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації, яка побажала учасникам успіху і плідної праці. Також учнів привітали Федотова Наталія Вікторівна, заступник директора Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв та Громошняк Тетяна Станіславівна, директор ресторанно-готельного комплексу «Золотий фазан», голова журі. 

Також під час відкриття конкурсу для присутніх яскраве бармен-шоу продемонстрували викладачі-консультанти Миколаївської філії КНУКіМ Капустянов А.І. та Шеховцов С.П.. 

Знання і вміння учасників оцінювало компетентне журі, до складу якого були запрошені - декан факультету менеджменту і бізнесу МФ КНУКіМ Прокопенко Максим Миколайович та соціальні партнери ПТНЗ області.

Конкурс проводився у два тури. Теоретичний тур передбачав перевірку знань з предметів професійно-теоретичної підготовки шляхом виконання тестових завдань на персональному комп’ютері, і проходив саме у Миколаївській філії КНУКіМ.

 Завдання практичного туру учасники виконували наступного дня в лабораторії Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу. Під час «смачного» змагання учні продемонстрували практичні навички, набуті впродовж навчання та креативний підхід до приготування страв.

За результатами конкурсу на підставі рішення журі було визначено переможця і призерів конкурсу. Вони були  нагороджені дипломи департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації.

Перше місце здобув Тарабанов Роман, учень Миколаївського професійного промислового ліцею. 

Найкращі кухарі отримали подарунки від Михайла Михайловича Поплавського – книги «СМАК», а професійно-технічні навчальні заклади, які виховали дипломантів конкурсу, одержали яскравий навчальний посібник «Готельно-ресторанний сервіс», який познайомить читачів з теорією та історією розвитку індустрії гостинності в світі та в Україні зокрема.

Решта конкурсантів – отримали дипломи учасника ІІ і ІІІ ступеня. Це:

- Глумакова Христина, учениця Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу;

- Медвєдєв Владислав, учень Кривоозерського професійного аграрного ліцею;

- Євдокимова Катерина, учениця Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва;

- Жабська Вікторія, учениця професійно-технічного училища №33;

-Остапенко Катерина, учениця філії Маринівського професійного аграрного ліцею. 

 

Побажаємо Тарабанову Роману гідно представити Миколаївську область на Всеукраїнському етапі конкурсу, а призерам та учасникам - творчих успіхів, натхнення в обраній професії і здійснити мрію про продовження навчання в Миколаївській філії Київського національного університету культури і мистецтв!